Колканън

Гост: Джефри Кийтинг, посланик на Република Ирландия в България
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2006
Колканън
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
125 г масло
100 мл прясно мляко
1/4 зелка
2 малки стръка праз лук
1 щипка индийско орехче
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Колканън
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Празът се нарязва наситно, залива се с млякото и се сварява.
2
Колканън 2
Зелето се нарязва на малки тънки ивици и се сварява добре.
3
Колканън 3
Сварените картофи се прецеждат, слагат се в купа и се пюрират заедно с половината от маслото. (Може да се налее и част от млякото, в което се е варил празът.)
4
Колканън 4
Свареното зеле се прецежда и се добавя към картофите. Продължава да се мачка, като се прибавя и празът. Пюрира се.
5
Колканън 5
Предястието се подправя с индийско орехче, сол и бял пипер на вкус.
Поднася се в порционна купа, като в средата се оформя кладенче и в него се поставя разтопеното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: