Конфитюр от кайсии и малини

Сладко плодово изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Конфитюр от кайсии и малини
Кайсиите се измиват, почистват се от костилките и се режат на кубчета. Слагат се в тенджера, поръсват се с ваниловата захар и добавката за консервиране, смесена с 2 с.л. захар. Тенджерата се поставя на умерен огън.
2
Конфитюр от кайсии и малини 2
Щом сместа заври, се сипват останалата захар и брендито.
3
Конфитюр от кайсии и малини 3
Разбърква се и се добавят малините и лимонената киселина.
4
Конфитюр от кайсии и малини 4
Силата на огъня се намалява и се готви още 5 минути. Конфитюрът се разпределя в стерилизирани буркани и се охлажда.
5
Конфитюр от кайсии и малини 5
Съвети:
Бурканите за конфитюра се стерилизират предварително за 10–15 минути в загрята на 100 градуса фурна, след което се охлаждат.

От посочените продукти се получава количество за 3 буркана, всеки от 500 мл.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2017
Пакетчето лимонена киселина, може ли да се замени със сок от лайм или лимон и ако да с колко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: