Консервирани кисели краставички

Дата: 05.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2,5 кг корнишони
150 г сол
150 г захар
300 мл оцет
1/2 глава лук
4–5 стръка копър
2 ч. л. черен пипер на зърна
1 пакетче сладко-кисела консервираща добавка
 

Начин на приготвяне:
1
Консервирани кисели краставичкиСолта се разтваря в 2 л вода. Корнишоните се почистват и се измиват. Заливат се със саламурата и се оставят да престоят 12–24 часа на хладно място. След това саламурата се излива.

2
Консервирани кисели краставички 2Лукът се нарязва на шайби, копърът се накъсва на едро.

3
Консервирани кисели краставички 3Измитите корнишони се подреждат плътно в 4 измити буркана от 800 г, заедно с лука и копъра.

4
Консервирани кисели краставички 4В 1,75 л вода се разтваря консервиращата добавка и се сипват оцета и захарта. Маринатата се слага на огъня да ври 3–5 минути при постоянно бъркане.

5
Консервирани кисели краставички 5Докато е още гореща се разпределя в бурканите. Слага се черният пипер и бурканите се затварят веднага. Съхраняват се на тъмно и хладно място. След 1 седмица са готови за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
със същата марина наравих е зелени доматчета
1.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
бАба ми ги прави супер саа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта