Консоме „Селестин“

Дата: 28.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешки фенери
400 г пилешко филе
3 белтъка
1 глава лук
1 морков
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 стрък праз
сол на вкус
за палачинките:
250 мл прясно мляко
200 г брашно
20 г краве масло (+ за намазване)
3 яйца
1 връзка магданоз
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Консоме „Селестин“Фенерите се сваряват в 2 л вода, заедно с нарязаната наедро глава лук, дафиновия лист и мащерката, като първоначално се отпенва.
2
Консоме „Селестин“ 2Когато е готов, бульонът се прецежда и се слага да заври.
3
Консоме „Селестин“ 3В блендер се смилат пилешкото месо, празът и морковът. Добавят се белтъците, сол на вкус и се разбърква.
4
Консоме „Селестин“ 4Сместа се слага в бульона, оставя се да къкри 1 час на слаб огън.
5
Консоме „Селестин“ 5След това „протеиновата гъба“ се изважда, а бульонът се прецежда през марля.
6
Консоме „Селестин“ 6Яйцата се пасират с млякото, брашното, разтопеното масло и солта.
7
Консоме „Селестин“ 7Към палачинковото тесто се прибавя наситненият магданоз.
8
Консоме „Селестин“ 8В намазан с масло тиган се приготвят палачинки.
9
Консоме „Селестин“ 9Консомето се поднася с нарязани натънко палачинки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта