Копривена каша

Дата: 11.03.2010
Източник: Бон Апети
Копривена каша
 
Необходими продукти:
800 г коприва
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 г краве масло
100 мл зехтин
5 с. л. брашно
10 мл прясно мляко
100 г орехи
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Копривата се почиства, измива се и се попарва 2–3 минути във вряща подсолена вода. Отцежда се и се накълцва.
2
Маслото се разтопява в тиган, сипва се зехтинът и нарязаният наситно лук се запържва до златисто. Слага се копривата, пържи се 3–4 минути и се добавят скълцаните скилидки чесън, сол и черен пипер.
3
Брашното се размива в прясното мляко и заедно със счуканите орехи се добавя към копривата. Оставя се да къкри още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


309 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта