Копривена супа

Дата: 11.03.2010
Източник: Бон Апети
Копривена супа
 
Необходими продукти:
800 г коприва
200 г ориз
2 червени чушки
1 глава лук
1 морков
1 кубче зеленчуков бульон
100 мл течна сметана
3 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Копривата се почиства и се измива. Лукът, морковите и чушките се нарязват наситно и се задушават в нагорещения зехтин и малко вода. Добавя се копривата и всичко се бърка на огъня около 5 минути. Овкусява се със стрития бульон и черен пипер.
2
Доливат се около 800 мл вода и се добавя оризът. Супата се оставя да ври около 20 минути или докато оризът стане готов.
3
Сипва се сметаната и след 3–4 минути се маха от огъня. Супата се сервира леко охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта