Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон

Оригинално предястие за пролетта, когато копривата е млада и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
360 г брашно
320 мл прясно мляко
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
150 г коприва
1 глава червен лук
100 г сирене „Чедър“
175 г крем сирене
80 г бекон
20 г краве масло
1/4 ч. л. чили на прах
сол на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон

Червеният лук се наситнява и се запържва до златисто в маслото.

 


2
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 2

Копривата се измива, почиства се и се нарязва наситно.

 


3
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 3

В купа се смесват брашното, бакпулверът, чилито, настърганото сирене „Чедър“ и сол. В друга купа се смесват двете яйца и прясното мляко и се разбиват с тел. Течните съставки се изливат към сухите, разбърква се с лъжица, като трябва да се получи лепкаво тесто. Белтъкът от третото яйце се разбива на сняг. Жълтъкът се сипва в купата при тестото и отново се разбърква.

 


4
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 4

Към тестото се добавят копривата и карамеленият лук, разбърква се добре.

 


5
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 5

От бекона се отстранява кожата, той се нарязва наситно и се сипва в купата с разбития белтък. Прибавя се крем сиренето и се разбърква  добре.

 


6
Копривени мъфини с плънка от сирене и бекон 6

Форма за мъфини с 12 дупки се намазва с олио. Тестото се разпределя в нея до половината, по средата се слага лъжица от плънката с бекона и отгоре се покрива с останалото тесто. Мъфините се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2021
Вкусни и засищат, препоръчвам
4.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2020
Много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
На всички много им харесаха - интересна рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
страхотни
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Станаха много вкусни, но пропуснах копривата че не сме и почитатели вкъщи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: