Копривщенска дроб сарма

Дата: 26.05.2003
Източник: Бон Апети
Копривщенска дроб сарма
 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
сол за варене на комплекта
3-4 стръка лук
2 с. л. олио
200 г ориз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух джоджен (2-3 стръка пресен)
1 с. л. пресен девесил
1 агнешко було
 

Начин на приготвяне:
1
Копривщенска дроб сармаВ тенджера със студена вода се слага агнешкият комплект (бял и черен дроб, сърце, далак), посолява се и се сварява. След това месото се нарязва на малки кубчета, а бульонът се запазва.
2
Копривщенска дроб сарма 2Лукът се нарязва и се кавърдисва (запържва) в тиган със сгорещеното олио. Добавят се дреболиите и когато се позапържат, се сипва оризът. Подправя се с червен пипер, сол, джоджен и девесил и се разрежда с около 200 мл бульон от месото.
3
Копривщенска дроб сарма 3Булото (кърпата) се нарязва на еднакви по големина парчета, в тях се слага плънката, завиват се сарми и се поставят в тава. Наливат се 1-2 пръста вода и ястието се пече около 20-30 минути във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта