Копривщенска дроб сарма

Дата: 09.06.2010
Източник: Бон Апети
Копривщенска дроб сарма
 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
1 агнешко було
1 с. л. пресен девесил
1 ч. л. сух джоджен (2–3 стръка пресен)
1 ч. л. червен пипер
200 г ориз
2 с. л. олио
3–4 стръка пресен лук
сол за варене на комплекта
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
В тенджера със студена вода се слага агнешкият комплект (бял и черен дроб, сърце, далак), посолява се и се сварява. След това месото се нарязва на малки кубчета, а бульонът се запазва.
2
Лукът се нарязва и се кавърдисва (запържва) в тиган със сгорещеното олио. Добавят се дреболиите и когато се позапържат, се сипва оризът. Подправя се с червения пипер, сол, джоджена и девесила и се разрежда с около 200 мл от бульона.
3
Булото (кърпата) се нарязва на еднакви по големина парчета, в тях се слага от плънката, завиват се сарми и се поставят в тава. Наливат се 1–2 пръста вода и ястието се пече около 20–30 минути във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта