Копривщенски тутманик на бохча

Дата: 28.05.2003
Източник: Бон Апети
Копривщенски тутманик на бохча
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 пакетче масло
100 г олио
2 с. л. свинска мас
сирене
 

Начин на приготвяне:
1
Копривщенски тутманик на бохчаБрашното се сипва в тава, в него се оформя кладенче, поръсва се със сол, налива се вода и се замесва. Тестото се разделя на равни по големина питки и се оставя да отлежи около 20 минути.
2
Копривщенски тутманик на бохча 2В купа се смесват разтопеното масло, свинската мас и олиото. Взима се една питка, потапя се в мазнината и се разтяга на ръка на тънка кора. Поръсва се с натрошено сирене и краищата й се събират един към друг, докато се получи топка. Оставя се настрана.
3
Копривщенски тутманик на бохча 3Втората питка също се потапя в мазнината, разтегля се, поръсва се със сирене и в средата й се поставя първата приготвена на бохча топка.
4
Копривщенски тутманик на бохча 4Краищата на кората се поставят върху топката в средата и се завиват, така че първата топка да остане вътре (на принципа на матрьошките – едно в друго). По същия начин се процедира и с останалите топки, докато всички се съберат една в друга.
5
Копривщенски тутманик на бохча 5Готовата голяма топка (бохча) се слага в намазнена тава и се разтегля хубаво, за да обхване цялата тава. Отгоре се поръсва с мазнината и се пече около 30 минути в силно загрята фурна (температура 200 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта