Кордон бльо

Дата: 12.10.2011
Източник: Бон Апети
Кордон бльо
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе (2 филета)
4 яйца
1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. царевично брашно
4 филии бял хляб (смлени на трохи)
2 резена пражка шунка
2 резена сирене „Ементал“
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Кордон бльо
Яйцата се разбиват в купата с бъркалка. Двата вида брашно се смесват в друг съд.


2
Кордон бльо 2
Олиото се сгорещява на слаб огън.


3
Кордон бльо 3
Прави се разрез по средата на филето, разтваря се като пеперуда, завива се във фолио и се изтънява с чук. След това се овкусява със сол и пипер.


4
Кордон бльо 4
Върху месото се слага парче шунка и парче сирене „Ементал“, навива се на руло с помощта на фолиото и се притиска хубаво, за да не се разтече сиренето при пърженето.


5
Кордон бльо 5
Рулата се панират в брашното, като излишното се изтупва, потапят се в яйцата, и накрая се овалват хубаво в хлебните трохи.


6
Кордон бльо 6
Пържат се в сгорещеното олио, след което се вадят върху хартия, за да се попие излишната мазнина.


 


Съвет: Рулата могат да не се пържат, а да се изпекат в предварително заграта на 200 градуса фурна за 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2015
Вкусно! Използвах клечки за зъби за да ги стегна.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Има рецепта на Йоланта Делибозова, която аз обожавам (и рецептата, и готвача), където филетата се заливат със сос бешамел и се пекат. Предполагам, че ще се хареса много на тези, които обичат по-сочното месо. :))
2.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Стана вкусно и крехко!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Изглежда вкусно, лесно и бързо. Ще имам гости и ще го направя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта