Корона от кюфтета

Дата: 03.10.2002
Източник: Бон Апети
Корона от кюфтета
 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
1 с. л. олио
1 ч. л. горчица
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
3 моркова
500 г зелен фасул
олио за намазване
1 яйце
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
1 ч. л. риган
1 глава лук
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Корона от кюфтетаКаймата се омесва с настъргания на ситно ренде лук. Прибавят се риганът, индийското орехче, солта и яйцето.
2
Корона от кюфтета 2От добре омесената кайма се оформят кюфтета, подреждат се в намазана с олио тава и се пекат в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна по 10 минути от всяка страна.
3
Корона от кюфтета 3Зеленият фасул се почиства и се нарязва на равномерни парчета. Вари се 20 минути в кипнала подсолена вода. Чесънът се счуква в хаванче. Прибавят се магданоз, копър, горчица и олио и се счуква, докато стане каша.
4
Корона от кюфтета 4Морковите се нарязват на тънки ивички и се сотират за 3 минути в загрятото масло. Прибавят се чесновата каша, изцеденият зелен фасул и сол. Налива се малко вода и се задушава няколко минути.
5
Корона от кюфтета 5Ястието се сервира, като кюфтетата се поставят в порционни чинии, а около тях се аранжира гарнитурата. По желание в средата на всяка порция се поставя издълбана шайба лук и се пълни с кетчуп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта