Корона от свинско месо

Така поднесено, месото буди възхита, но вкусът му е точно толкова царствен, колкото и видът
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2012
Корона от свинско месо
 
Необходими продукти:
2 цели парчета свинско месо за котлети (около 4–5 кг, общо 14–16
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. смлян кориандър
1 1/2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Корона от свинско месо

Първо се отстранява горната част на прешлените, като с тънък нож се прави разрез на месото по костта до долу и прешлените се отсичат със сатър.

 

 


2
Корона от свинско месо 2

Прави се прорез по ребрата на дълбочина 3-4 см, отстранява се излишното месо между ребрата, като се внимава да не се нарани контрафилето.

 

 


3
Корона от свинско месо 3

С малко ножче се оголват костите и се увиват с алуминиево фолио, за да не изгорят.

 


4
Корона от свинско месо 4

Всички подправки се смесват със ситно нарязаният чесън и зехтина и се втриват в месото.

 


5
Корона от свинско месо 5

Двете парчета се завиват едно към друго, така че да стане кръг, краищата се зашиват и цялата корона се завързва. Поставя се в тава със скара, с костите нагоре. Пече се 2 часа в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор и 45 минути на 180 градуса, без вентилатор.

 


6
Корона от свинско месо 6

После алуминиевото фолио се отстранява от ребрата, конците също и месото се нарязва на порции. Поднася се веднага.

 



Съвет: Месото, което отделяте от пространството между костите, може да смелите и да използвате за кайма.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: