Костур с моркови и зелен сос

Дата: 25.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от нилски костур
1 с. л. подправка за риба
30 г краве масло
2 моркова
4 с. л. зехтин
за зеления сос:
1 лимон
200 мл зехтин „Екстра върджин“
1/4 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 с. л. каперси
2 скилидки чесън
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Костур с моркови и зелен сосМорковите се обелват, нарязват се на шайби и се запържват в маслото.
2
Костур с моркови и зелен сос 2Рибата се реже на парчета, овкусява се с подправката и се пържи в зехтин от всички страни до златисто. Поставя се в тава за печене и отгоре се разпределят морковите.
3
Костур с моркови и зелен сос 3Приготвя се сосът, като магданозът и копърът се пасират заедно с кората и сока от лимона, чесъна, каперсите и зехтина. Овкусява се с черен пипер.
4
Костур с моркови и зелен сос 4Рибата се пече на 220 градуса с вентилатор за 8 минути.
5
Костур с моркови и зелен сос 5Зеленият сос се разпределя в чинии, отгоре се поставят парчетата риба и ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
това е моята рецепта :)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Петя, можеш спокойно да използваш филе от бяла риба. Успех :)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2013
Здравейте! Искам да попитам мога ли да направя тази рецепта, но да използвам филе от бяла риба?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта