Котлет на грил с ньоки и горски гъби

Дата: 10.01.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700-800 г свински котлет
бялата част на 1 стрък праз
100 мл бяло вино
30 г маргарин
400 г стерилизирани горски гъби
1-2 щипки индийско орехче
2 с. л. настърган "Пармезан"
4-5 с. л. зехтин
2 яйца
300 г брашно
1 кг картофи
чубрица и сол на вкус
5-6 с. л. олио
5-6 с. л. соев сос
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Котлет на грил с ньоки и горски гъбиМесото се обезкостява и се нарязва на карета с дебелина 1 пръст. Котлетите се изтъняват с чукче, нареждат се в йенска тенджера и се овкусяват със сол, чубрица, олио и соев сос. Оставят се да престоят 30 минути.
2
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 2Маринованите котлети се изпичат от двете страни на грил тиган.
3
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 3Картофите се сваряват с обелките. След това се обелват и се намачкват на пюре. Омесват се с брашно, сирене "Пармезан", индийско орехче и 2 яйца, докато стане лепкаво тесто.
4
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 4Тестото се разделя на топки. Разточват се с ръце върху добре набрашнен плот, така че да се получат дълги рулца. Рулцата се разрязват на малки цилиндърчета и се нареждат в набрашнена тава.
5
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 5Докато месото се пече, ньоките се пускат в подсолена вряла вода, в която се налива олиото. Когато след няколко минути изплуват на повърхността, ньоките се изваждат с решетъчна лъжица. Отцеждат се добре и се пържат в предварително загретия зехтин, докато се зачервят.
6
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 6Празът се нарязва на колелца и се запържва в предварително загретия маргарин за 1 минута. Добавят се гъбите, налива се бялото вино, посолява се и се подправя с черен пипер. Оставя се на котлона, докато течността се редуцира.
7
Котлет на грил с ньоки и горски гъби 7В средата на всяка чиния се слага по един котлет, около него се подреждат запържени ньоки. Върху тях се разпределя сосът и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта