Котлети от гъби

Дата: 15.12.2005
Източник: Бон Апети
Котлети от гъби
 
Необходими продукти:
400 г печурки
1 с. л. балсамов оцет
4-5 с. л. олио
6 с. л. растителна сметана
1 клонка целина
2 червени чушки
бялата част на 1 стрък праз
250 г замразен грах
500 г глава карфиол
брашно за овалване
2 с. л. олио
4-5 стръка копър
1 глава лук
200 г ориз
1 с. л. горчица
 

Начин на приготвяне:
1
Котлети от гъбиОризът се сварява, след което се отцежда от водата. Замразеният грах се залива с гореща вода и също се отцежда.
2
Котлети от гъби 2Гъбите се заливат със студена вода, посоляват се и се варят 20 минути. След това се отцeждат, изплакват се със студена вода и се нарязват надребно. Добавят се нарязаният наситно копър, отцеденият ориз и сол на вкус.
3
Котлети от гъби 3Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2-3 минути в предварително загрятото олио. След това се прибавя към ориза. Разбърква се и се оставя да изстине добре.
4
Котлети от гъби 4От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в силно загрято олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
5
Котлети от гъби 5Чушката и празът се нарязват наситно и се поставят в салатиера. Добавят се отцеденият грах, нарязаната наситно целина и розичките карфиол. Разбърква се.
6
Котлети от гъби 6В купа се смесват сметаната, олиото, балсамовият оцет и горчицата за дресинга. Посолява се на вкус и се разбърква добре. Салатата се залива с дресинга и се поднася като гарнитура към котлетите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта