Котлети с шоколад и коричка от три ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
2 щипки риган
1-2 щипки гранулиран чесън
1-2 щипки кимион
3-4 с. л. олио
1 ч. л. сол
30-40 г белени тиквени семки
30-40 г бадеми
30-40 г орехови ядки
30-40 г натурален шоколад
1 филия хляб
50 г заквасена сметана
30 г натурален шоколад
1 печена чушка
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 кубче пилешки бульон
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Котлети с шоколад и коричка от три ядки
Кимионът, гранулираният чесън, риганът и солта се смесват. Котлетите се поръсват със сместа, поставят се в найлонов плик и се начукват, за да се изтънят. Бадемите, ореховите ядки и тиквените семки се смилат с филията хляб.
2
Котлети с шоколад и коричка от три ядки 2
Олиото се загрява, котлетите се запържват за кратко и се свалят от котлона.
3
Котлети с шоколад и коричка от три ядки 3
Шоколадът се разтопява и се нанася с пош върху запържените котлети. Отгоре се поръсват смлените ядки, така че да се получи коричка с дебелина 1 пръст. Пекат се 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Котлети с шоколад и коричка от три ядки 4
Лукът се нарязва на шайби и се изпича на тиган заедно със скилидката чесън. Олиото за соса се загрява в тенджера. Лукът, чесънът и чушката се нарязват наситно, запържват се за 1 минута, след което се заливат с разтворения в 250 мл гореща вода бульон.
5
Котлети с шоколад и коричка от три ядки 5
Сосът ври 5 минути, добавят се разтопеният шоколад и сметаната и ври още 1-2 минути, докато се уплътни.
Свинските котлети се поливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: