Козуначена шарлота

Дата: 14.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 жълтъка
160 г захар
500 г сирене „Маскарпоне“
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 мл кафе ликьор
200 мл животинска сметана
100 мл еспресо
900 г козунак със стафиди
какао за поръсване
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Козуначена шарлотаЖълтъците се готвят със захарта на водна баня, като се бъркат непрекъснато, докато се получи гъст крем. Дърпат се от огъня и леко се охлаждат.
2
Козуначена шарлота 2Маскарпонето се разбива за кратко с миксер. Прибавят се ваниловата захар и половината от ликьора и се смесва с яйчния крем, като се разбърква с шпатула.
3
Козуначена шарлота 3Сметаната се разбива с миксер и се разбърква с крема.

4
Козуначена шарлота 4Останалият ликьор се сипва в кафето.
5
Козуначена шарлота 5Козунакът се реже на еднакви по големина парчета.
6
Козуначена шарлота 6Дъното и стените на форма за торта с махащо се дъно и с диаметър 24 см се покриват с две отделни парчета хартия за печене. Подреждат се парчетата козунак, като частите, които се допират до стените се намазват със сместа с кафе.
7
Козуначена шарлота 7Основата на тортата се поръсва с какао, след това се слага част от крема, следват парчета козунак, които съвсем леко се мажат с кафе, какао, крем, намазан козунак, какао и така, докато се изчерпят продуктите.
8
Козуначена шарлота 8Завършва се с крем. Тортата се прибира в хладилник за около 4–5 часа, за да стегне.

9
Козуначена шарлота 9След това се поръсва с какао и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Страхотна торта!
6.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Първата торта, която съм правила някога, страхотна е!!! Много нежен, приятен и запомнящ се вкус.
5.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Страхотен, запомнящ се вкус!
4.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2015
Много вкусна торта. Едва изчакахме да престои 5 часа.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2015
Направих я и резултата е страхотен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта