Козунак за Великден

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Козунак за Великден
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
300 г захар
250 г прясно мляко
200 г олио
6 яйца
2 кубчета мая
1 пакетче ванилия
стафиди
 

Начин на приготвяне:
1
Козунак за Великден Брашното се пресява и в средата се прави кладенец. Слагат се млякото и маята. Размесват се хубаво.
2
Козунак за Великден  2Добавят се олиото и яйцата. Меси се, слагат се стафидите и ванилията. След това тестото се удря 100 пъти в плота, на който се меси, и се оставя да втаса на топло място.
3
Козунак за Великден  3Втасалото тесто се поставя в намазана с олио тава и се оформя във вид на плитка.
4
Козунак за Великден  4Оставя се да втаса отново, след това се намазва и се поръсва със захар.
5
Козунак за Великден  5Козунакът се пече в силно загрята фурна около 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта