Кръмбъл с кайсии и череши

Дата: 16.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г череши
500 г кайсии
250 мл животинска сметана
4 с. л. захар
100 мл тъмен ром
2 с. л. пудра захар
за тестото:
200 г брашно
120 г захар
125 г краве масло
1 жълтък
кората от 1 лимон
1 ч. л. ванилов екстракт
2 карамфилчета
 

Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл с кайсии и череши
Плодовете се почистват от костилките и се слагат в тава. Покриват се със захарта, наливат се ромът и 100 мл от сметаната. Пекат се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


2
Кръмбъл с кайсии и череши 2
В купа се смесват с брашното, захарта, маслото, ваниловия екстракт и стритите  карамфилчета. Претрива се с ръце, докато се получат трохи. Прибавя се настърганата лимонова кора и жълтъкът. Сместа се прибира в хладилник, докато се запекат плодовете.

 


3
Кръмбъл с кайсии и череши 3
След това трохите се разпределят върху плодовете и се пече още 15 минути на същите градуси.

 


4
Кръмбъл с кайсии и череши 4
Останалата сметана се разбива с миксер с пудрата захар. С нея се гарнира десертът.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Благодаря,все пак опитах и се получи :) Страхотна рецепта,браво!
5.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Стефан, ако използваш сладкарска сметана за плодовете (100 мл - както е посочено в стъпка 1 на рецептата), от киселината на плодовете има опасност, сметаната да се пресече. Принципно използваме сметаната като като овкусител, така че можеш да я пропуснеш или да я замениш с портокалов сок. Сметаната за гарниране може да е сладкарска - при нея няма проблем.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
някой може ли да ми каже вместо животинска сметана мога ли да ползвам сладкарска сметана или някакъв друг заместител? мерси :)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2015
Сложих праскови вместо кайсии.Пак стана вкусно и свърши бълзо
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2014
Здравейте. Много ми хареса десерта. Направих го с праскови, защото нямах кайсии и вместо ром сложих малко коняк. Стана прекрасен :))) ... Пробвайте го и вие!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


361 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта