Кръмбъл с моркови и пащърнак

Солен вариант на кръмбъл, леко пикантен и с деликатен вкис на пармезан и розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2012
Кръмбъл с моркови и пащърнак
 
Необходими продукти:
600 г моркови
400 г пащърнак
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
50 мл бренди
4 с. л. зехтин
1 стрък розмарин
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за трохите:
100 г пълнозърнест хляб
100 г сирене „Пармезан”
3 с. л. зехтин



Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл с моркови и пащърнак

Джинджифилът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина за около 1  минута.


2
Кръмбъл с моркови и пащърнак 2

Морковите и пащърнакът се почистват и се нарязват на кубчета. В съда първо се добавя пащърнакът и се задушава около 10 минути. После се слагат морковите и се пържат докато омекнат, но в средата трябва да останат хрупкави (5–7 минути).


3
Кръмбъл с моркови и пащърнак 3

Налива се брендито и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да се изпари алкохолът – не повече от 5 минути.


4
Кръмбъл с моркови и пащърнак 4

Съдът се сваля от огъня и към зеленчуците се прибавят индийското орехче и наситненият розмарин. Пресипва се в тава.


5
Кръмбъл с моркови и пащърнак 5

Хлябът се смила в блендер на трохи и към него се добявят настъргания пармезан и зехтина. Разбърква се добре.


6
Кръмбъл с моркови и пащърнак 6

Трохите се поръсват върху зеленчуците. Пече се в предварително загрята на 230 градуса фурна, без вентилатор, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: