Крем „Брюле” с карамелизиран ананас

Дата: 08.06.2010
Източник: Бон Апети
Крем „Брюле” с карамелизиран ананас
 
Необходими продукти:
3 с. л. захар
4 жълтъка
200 мл сладкарска сметана
1 ванилия
100 г ананас
2 с. л. захар
50 г захар за карамелената коричка
 

Начин на приготвяне:
1
Захарта и жълтъците се бият с миксер около 3 минути. Сипват се в дълбока касеролка и се поставят на водна баня. Добавя се сметаната. Кремът се бърка без прекъсване около 8 минути. Добавя се ванилията и се разбърква добре.
2
Ананасът се реже на кубчета и се карамелизира в захарта. Част от ананаса се сипва в крема, а другата част се оставя за украса.
3
Купички за крем се пълнят със сместа и се оставят в хладилник.
4
Преди консумация се ръси със захарта и се карамелизира със сладкарска горелка или на горен нагрят реотан на фурна.
 
 
Съвет:
Десертът може да се украси с готови шоколадови люспи и парченца карамелизиран ананас.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта