Крем "Брюле" с тиква и банани

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл готварска сметана
200 г тиква
30 г масло
4 жълтъка
1 банан
1 ч. ч. кафява захар
1 капсула ванилия (2 ванилии на прах)
захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Крем \Тиквата се нарязва на парчета, почиства се от семето и се обелва.
2
Крем \След това обелените парчета тиква се настъргват в кухненски робот.
3
Крем \Маслото се слага в тенджера и след като се загрее, се сипва настърганата тиква. Налива се 1 к. ч. гореща вода и тиквата се задушава 15-20 минути под капак.
4
Крем \Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с кафявата захар. Постепенно се налива 1/2 от сметаната, разбърква се и се ароматизира с ванилия.
5
Крем \Останалата сметана се пюрира заедно със задушената тиква.
6
Крем \Пюрираната тиква се налива в яйчената смес и се разбърква добре.
7
Крем \Бананът се обелва и се нарязва на колелца, които се разпределят във формички за крем. Отгоре се налива кремът и купичките се нареждат в тава.
8
Крем \В тавата се налива вода, така че за стига до средата на купичките. Кремът се пече около 60-80 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това десертът се охлажда, поръсва се със захар и се връща във фурната, за да се запече захарта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта