Крем „Брюле“

Дата: 12.10.2011
Източник: Бон Апети
Крем „Брюле“
 
Необходими продукти:
1 л течна животинска сметана
12 яйца
200 г захар
60 г кафява захар
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Крем „Брюле“
Сметаната се загрява с бялата захар на котлона, докато се разтопи. Прибавя се и ванилията.


2
Крем „Брюле“ 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с бъркалка.


3
Крем „Брюле“ 3
Сметаната (не трябва да е гореща) се добавя при непрекъснато бъркане, през цедка, към жълтъците.


4
Крем „Брюле“ 4
Сместа се налива в шоли. Слагат се в тава, налива се вода до 1/3 от формите и се пекат на водна баня в предварително загрята на 160 градуса фурна за 30 минути.


5
Крем „Брюле“ 5
След като брюлето изстине се поръсва с кафявата захар и се пърли с горелка до карамелизиране.


 


Съвети:  Сметановата смес може да се раздели на две и да се сложи нес кафе. Това е идея, с която може да се разнообрази вкуса на десерта.

По повърхността на сместа се образуват балончета, които лесно може да отстраните като минете с горелката през тях.


 


 


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2016
:)
9.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
Много е хубав! Със сигурност ще увелича печенето с още 15 минути. Предпочитам да е по-твърдичко. Ще се прави пак!
8.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
Моето изпичането се получи след около 50 мин :) използвах растителна сметана... единственото, което не ми харесва в този десерт е дъхът на яйца... Може би трябваше да изчакам сместа да се охлади напълно, преди да я смеся с жълтъците или има друга причина... и все пак, въпреки всичко десертът вкъщи изчезна за отрицателно време :)))
7.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Уникален десерт. Вкуса му е неповторим.
6.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2014
Галя, времето за печене, което сме дали е за нашата фурна и за нашите формички, които са широки, но плитки. Времето е относително и зависи от формата и фурната. При 12 жълтъка няма как кремът да е течен - следващият път увеличи времето за печене. Успех :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта