Крем „Брюле“

Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2011
Крем „Брюле“
 
Необходими продукти:
1 л течна животинска сметана
12 яйца
200 г захар
60 г кафява захар
1 ванилия



Начин на приготвяне:
1
Крем „Брюле“

Сметаната се загрява с бялата захар на котлона, докато се разтопи. Прибавя се и ванилията.


2
Крем „Брюле“ 2

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с бъркалка.


3
Крем „Брюле“ 3

Сметаната (не трябва да е гореща) се добавя при непрекъснато бъркане, през цедка, към жълтъците.


4
Крем „Брюле“ 4

Сместа се налива в шоли. Слагат се в тава, налива се вода до 1/3 от формите и се пекат на водна баня в предварително загрята на 160 градуса фурна за 30 минути.


5
Крем „Брюле“ 5

След като брюлето изстине се поръсва с кафявата захар и се пърли с горелка до карамелизиране.


 


Съвети:  Сметановата смес може да се раздели на две и да се сложи нес кафе. Това е идея, с която може да се разнообрази вкуса на десерта.

По повърхността на сместа се образуват балончета, които лесно може да отстраните като минете с горелката през тях.


 


 


Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2021
Гордея се! Направих 1/3 от рецептата и резултатът е по-добър от това, което се предлага по доста от средния клас заведения!
16.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2020
Превъзходен е!!! Спазих рецептата точно и карамелизират част от купичките на грил реотан на фурната. Наистина е наслада за небцето!
15.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2019
Уникален.
14.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2017
Получи се чудесен десерт, без шупли. Мерките са точни. Пекох в обикновени алуминиеви купички и увеличих времето. За мен обаче не си заслужава многото пари за жив. сметана и попилените белтъци, вкусът не е много по-различен от крем карамел (за мен поне). Иначе страхотна рецепта за любителите на френските класики, благодаря Ви, Бон Апети!
13.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2017
толкова вкусен крем отдавна не бях правила ......Веднага се изяде
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: