Крем "Гран Марние"

Дата: 08.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ягоди
2 бр. киви
4 жълтъка
10 мл портокалов ликьор
300 мл прясно мляко
300 мл готварска сметана
20 г желатин
30 г захар за сметаната
80 г черен шоколад
120 г захар
1 ванилова шушулка
 

Начин на приготвяне:
1
Крем Шоколадът се нарязва надребно и се разтопява на водна баня.
2
Крем Жълтъците се разбиват със захарта (120 г).
3
Крем Прясното мляко се налива в тенджерка, ароматизира се с ваниловата шушулка, която се разрязва напречно на две, и се сварява.
4
Крем Желатинът се залива с вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
5
Крем Свареното мляко се налива в разбитите жълтъци и сместа се загрява на водна баня, докато се сгъсти, като се разбърква през цялото време.
6
Крем Кремът е готов, когато при духване срещу бъркалката се получава "розичка".
7
Крем Желатинът се налива в крема, разбърква се и се оставя да се охлади.
8
Крем Налива се портокаловият ликьор и се добавя разбитата с останалата захар сметана.
9
Крем В подходящи формички се разпределя 2/3 от крема. Останалият крем се смесва с разтопения шоколад и с помощта на пош се шприцова в крема в купичките. След това се оставя да се охлади в хладилник за 2 часа.
10
Крем Приготвят се два вида сос - от пасираните ягоди и киви - и с тях се гарнира готовият десерт.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта