Крем карамел с грейпфрут

Дата: 24.06.2010
Източник: Бон Апети
Крем карамел с грейпфрут
 
Необходими продукти:
8 яйца
150 г кафява захар
800 мл прясно мляко
1 грейпфрут
1 ч. л. канела
1 пръчка канела
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват добре със захарта, добавят се млякото и канелата и всичко се разбърква добре.
2
Захарта се карамелизира и се разпределя на дъното на огнеупорни купички.
3
Яйчната смес се разпределя в купичките, като се изсипва върху стегналия се карамел.
4
Грейпфрутът се бели, нарязва се и се разпределя в купичките. Карамелът се пече 35–40 минути на 170–180 градуса. При сервиране се отхлупва внимателно и се прехвърля в плитки чинии.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта