Крем от чесън

Дата: 01.06.2011
Източник: Бон Апети
Крем от чесън
 
Необходими продукти:
300 г чесън
20–30 мл зехтин
1 дафинов лист
50 мл готварска сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем от чесън
Чесънът се накисва за 10 минути във вода. 


2
Крем от чесън 2
Обелва се и се слага в намазано със зехтин алуминиево фолио. Овкусява се със сол, черен пипер и дафинов лист.


3
Крем от чесън 3
Фолиото се завива с формата на круша.


4
Крем от чесън 4
Чесънът се слага в тава, в която се наливат и 400 мл вода. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна за 2 часа и 30 минути.


5
Крем от чесън 5
Когато чесънът е готов, се пасира заедно със сметаната до получаване на гладък крем.


6
Крем от чесън 6
Прехвърля се в подходящ стъклен буркан и се съхранява в хладилник за седмица.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта