Крем от карамелизирани бейби бананчета

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Крем от карамелизирани бейби бананчета
 
Необходими продукти:
400 г бейби бананчета
3 с. л. кафява захар
30 мл коняк
50 мл сладкарска сметана
1 ванилия
1 пакетче желатин
филирани бадеми, топинг или карамел за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета.
2
Захарта се карамелизира в нагорещен тиган до кафяво и се залива при непрекъснато бъркане с 1 ч. ч. вода, докато се получи гъст течен карамел. Резените банани се поливат с карамела и коняка. Пасират се и се добавят сметаната и ванилията.
3
Желатинът се приготвя според указанието на опаковката и се добавя към сместа. Сипва се в купички и се оставя да стегне за 30 минути.
4
Кремът се сервира украсен с филирани бадеми, топинг или карамелени нишки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта