Крем от Каталуния

Дата: 11.09.2009
Източник: Бон Апети
Крем от Каталуния
 
Необходими продукти:
700 мл прясно мляко
3 пръчки канела
кората на 1 лимон
7 жълтъка
350 г захар (+100 г за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Млякото се поставя да се вари на тих огън заедно с канелата и лимоновата кора, докато кипне, и се оттегля от огъня.
2
Жълтъците се смесват със захарта и се загряват на водна баня, докато сместа се сгъсти, като непрекъснато се разбиват.
3
Кората на лимона и канелата се изваждат от млякото, то се смесва с жълтъчния крем и се връща на тих огън, докато сместа се сгъсти и стане като каша.
4
Сместа се разпределя в огнеупорни купички, които се оставят в хладилник за минимум 30 минути.
5
След като се извади от хладилника, всяка купичка с крем се наръсва със захар. Поставят се във фурната, включена само на горно печене, докато се карамелизира захарта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта