Крем от сирена

Любопитна идея за нестандартно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
80 г сирене „Ементал“
30 г сирене „Грюер“
2 яйца
1/2 ч. л. сол
1 щипка червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Крем от сирена
Двата вида сирене се настъргват и се разтопяват в млякото, на умерен огън, при непрекъснато бъркане.
2
Крем от сирена 2
Яйцата се разбиват леко със солта и червения пипер.
3
Крем от сирена 3
Налива се малко от млечната смес и пак се разбива, за да се темперират яйцата, след което се налива и останалото количество.
4
Крем от сирена 4
Сместа се прецежда и се налива във формички за крем брюле, които се слагат в тава, в която се налива гореща вода.
5
Крем от сирена 5
Пекат се 35 минути на водна баня в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: