Крем „Роше“

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Крем „Роше“
 
Необходими продукти:
3 жълтъка
4 шоколадови бонбона с лешник
1 с. л. инстантно кафе
3 с. л. какао
3 с. л. натурално нишесте (пшенично)
7 с. л. захар
100 г запечени лешници
200 мл сладкарска сметана
700 мл прясно мляко
шоколадов топинг
 

Начин на приготвяне:
1
Крем „Роше“Прясното се кипва заедно със захарта и счуканите лешници.
2
Крем „Роше“ 2Жълтъците се разбиват с тел, като се налива малко вода. Прибавя се нишестето и се разбърква добре.
3
Крем „Роше“ 3Топлата млечна смес се прецежда и се налива при жълтъците.
4
Крем „Роше“ 4Сипват се какаото и инстантното кафе, като се бърка.
5
Крем „Роше“ 5Сместа се връща на котлона и се разбърква непрекъснато на умерен огън, докато се сгъсти.
6
Крем „Роше“ 6Сметаната се разбива с миксер и се разбърква с готовия какаов крем до получаване на хомогенна смес.
7
Крем „Роше“ 7В подходяща чаша се сипва от крема, залива се с шоколадов топинг и отново се сипва от крема.
8
Крем „Роше“ 8Десертът се украсява с разрязан на две шоколадов бонбон и с листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


379 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта