Крем "Шантили"

Дата: 10.12.2003
Източник: Бон Апети
Крем
 
Необходими продукти:
1/2 пакет бутертесто
2 жълтъка
400 г растителна сметана
80-100 мл прясно мляко
8 с. л. захар
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Крем Бутертестото се пече при температура 180 градуса около 60 минути до тъмнокафяво. Фурната се изключва, но тестото не се изважда, а се оставя да престои още 10-15 минути. След това се изважда се и се оставя да се охлади.
2
Крем Половината от захарта се карамелизира заедно с 2-3 с. л. вода, като е нужно леко да прегори. Оттегля се от котлона и докато карамелът е все още горещ, се залива с 1 с. л. вряла вода. Разбърква се, докато се получи гъста течност с консистенцията на боза.
3
Крем Останалото количество захар се залива с млякото и разбитите жълтъци. Поставя се на слабо загрят котлон и енергично се бърка, докато захарта се разтвори и сместа започне да се уплътнява.
4
Крем Сметаната се разбива на сняг и внимателно се разбърква с жълтъчно-млечната смес.
5
Крем Част от получената смес се поставя в подходяща стъклена чаша или купа, върху нея се натрошава от изпеченото тесто и се полива с разтопения карамел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта