Крем супа Дю Бари

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава карфиол
черен пипер на вкус
2 щипки индийско орехче
2 с. л. брашно
2 кубчета телешки бульон
2 стръка праз
4 жълтъка
50 г масло
200 мл прясно мляко
200 мл течна сметана
копър за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа Дю БариКарфиолът се накъсва на розички и се почиства добре. Бульоните се поставят в тенджера и се заливат с 1,5 литра вряла вода. Слагат се розичките карфиол и ври 20 минути.
2
Крем супа Дю Бари 2Празът се нарязва на ивички и се запържва за 1 минута в предварително загрятото масло. Поръсва се с брашното и се запържва за 30 секунди. След това се разрежда с 4 черпака от супата и се оставя да ври още 3 минути.
3
Крем супа Дю Бари 3Яйцата се разбиват с млякото и сметаната. Наливат се няколко черпака от горещия бульон.
4
Крем супа Дю Бари 4Карфиолът се пюрира в кухненски робот, като за да се улесни пюрирането, се налива останалият бульон. След това всичко се връща в тенджерата, добавя се празът и постепенно се наливат разбитите яйца.
5
Крем супа Дю Бари 5Кипва, като се бърка. Поръсва се с индийско орехче и черен пипер. При сервиране порциите се поръсват с нарязан наситно копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта