Крем супа „Дю Бари“

Дата: 06.10.2011
Източник: Бон Апети
Крем супа „Дю Бари“
 
Необходими продукти:
1/2 глава карфиол
2 стръка праз
4 яйца
100 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
50 г краве масло
1,5 л телешки бульон
2 с. л. брашно
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа „Дю Бари“
Бульонът се слага в тенджера да се сгорещи. Карфиолът се накъсва на розички и се слага в съда. Оставя се да се вари 20 минути.


2
Крем супа „Дю Бари“ 2
Празът се нарязва наситно се запържва за 1 минута в предварително загрятото масло. Поръсва се с брашното и се бърка за 30 секунди.


3
Крем супа „Дю Бари“ 3
След това се разрежда с 2 черпака от бульона. Разбърква се, за да се поеме брашното. Слагат се още 2 черпака от бульона и се оставя да къкри 3 минути.


4
Крем супа „Дю Бари“ 4
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с млякото и сметаната. Наливат се няколко черпака от горещия бульон, за да се изравнят температурите.


5
Крем супа „Дю Бари“ 5
Карфиолът се пюрира с пасатор, с останалия бульон. От сместа се слага малко към яйцата, разбърква се и след това се пресипва в тенджерата.


6
Крем супа „Дю Бари“ 6
Пасираният карфиол се налива в съда с праза и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче. Супата се оставя да кипне, сваля се от котлона и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта