Крем супа от червена леща

Дата: 09.07.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Крем супа от червена леща
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. червена леща
1 морков
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. къри
1/2 ч. л. кимон
2 дафинови листа
1/2 к. ч. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Измийте моркова и го настържете, а лукът нарежете на дребно. В тенджера изсипете олиото и след като се сгорещи, добавете зеленчуците. Разбъркайте добре и задушете за 3-4 минути.
2
След това добавете измитата червена леща и един литър вода.
3
След като супата заври, добавете и подправките и посолете с 1/2 чаена лъжица сол. Варете лещата около 30 минути. Когато е готова, извадете дафиновите листа и пасирайте с кухненски робот или пасатор.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
В рецептата е използвана една глава нарязан кромид лук.
16.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2016
Много вкусна! Любима ни е!
15.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2016
В рецептата не пише колко лук трябва
14.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Много е лесна и вкусна, любима ми е!
13.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Много лесна и вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта