Крем супа от гъби

Дата: 23.04.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г гъби
2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. царевично брашно
30-40 г краве масло
2 кубчета пилешки бульон
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка естрагон
по 4-5 стръка копър и магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от гъбиЛукът се нарязва наситно и се задушава в маслото на силен огън.
2
Крем супа от гъби 2Гъбите се нарязват на филии и се прибавят към лука, след което 2-3 гъби се отделят, за да се използват за декорирането на супата.
3
Крем супа от гъби 3Добавят се царевичното брашно и разтворените в 700 мл вряла вода кубчета бульон.
4
Крем супа от гъби 4Подправя се със сол и дафинов лист и се оставя да ври около 20 минути, след което дафиновият лист се отстранява.
5
Крем супа от гъби 5Супата се пасира, като се сипват прясното мляко, естрагонът и нарязаните наситно магданоз и копър. Вари се още 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
При наличието на два пилешки бульона, добавянето на сол се обезсмисля , поне за нашия вкус. Много вкусна супа! Браво!
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Аз също смених царевичното брашно с препечено бяло, не защото не го харесвам, а просто нямах такова в къщи. Добавих препеченото брашно размито с малко прясно мляко накрая след като пасирах супата с пасатора направо в тенджерката и доварих още 4-5 минутки. Сервирах с лъжичка заквасена сметана, защото много я обичам. Страхотна супа се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2015
много хубава супа се получи, само че аз добавих още вода, защото ми стана много гъста.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Много сполучлива рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Много приятен вкус, лесно за приготвяне. Замених царевичното брашно с обикновено бяло брашно и пак се получи добре. Определено ще стане част от менюто ни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта