Крем супа от карфиол и нахут

Дата: 10.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г карфиол
400 г нахут (от консерва)
50 г глава целина
1,4 л зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
3 филии хляб
60 мл зехтин
1/2 ч. л. пушен червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от карфиол и нахутЛукът, чесънът и целината се наситняват, и се слагат в тенджера.
2
Крем супа от карфиол и нахут 2Добавя се накъсаният на розички карфиол, налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер, и се готви, докато зеленчуците омекнат.
3
Крем супа от карфиол и нахут 3Прибавят се листенца розмарин и нахутът, и се кипва.
4
Крем супа от карфиол и нахут 4Супата се пасира и ако има нужда, се налива вода.
5
Крем супа от карфиол и нахут 5Хлябът се почиства от корите, реже се на кубчета, полива се с половината зехтин, разбърква се и се запича в сгорещен тиган, до златисто. Дърпа се от огъня, овкусява се с пушения червен пипер и се разбърква.
6
Крем супа от карфиол и нахут 6Супата се сервира с крутоните и капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2016
По-отвратително нещо не съм правила .... излях цяла тенджера в тоалетната!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта