Крем супа от карфиол и пилешко месо

Дата: 07.05.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Крем супа от карфиол и пилешко месо
 
Необходими продукти:
400 г карфиол
300 г пилешко месо
1 с. л. брашно
50 г краве масло
200 мл прясно мляко
1 жълтък
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се нарязва, сварява се в 500 мл вода и се пасира, заедно с бульона от варенето.
2
Карфиолът се сварява, отцежда се и се пасира. Добавя се към пилешката смес и се разбърква.
3
Брашното се запържва за 1 минута на сух тиган при непрекъснато бъркане. Охлажда се леко, добавя се половината врящо мляко и сместа се кипва. Тази смес се добавя към супата и се вари 7 минути на бавен огън.
4
Жълтъкът се разбива с останалото мляко и се вари на водна баня, до сгъстяване.
5
Супата се охлажда леко, добавя се сместа с жълтъка и маслото, посолява се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта