Крем супа от коприва с пъдпъдъчи яйца

Дата: 18.05.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5-6 шепи коприва
5 пъдпъдъчи яйца
20 г масло
1 ч. ч. прясно мляко
2 стръка пресен лук
2-3 клонки девесил
30-40 г масло
2 с. л. брашно
2 кубчета пилешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от коприва с пъдпъдъчи яйцаКопривата се измива и се залива с вряла вода. След това се нарязва наситно. Лукът се нарязва на колелца и се запържва за 1 минута в предварително загрятото масло.
2
Крем супа от коприва с пъдпъдъчи яйца 2Добавя се копривата. Бърка се непрекъснато, като постепенно се долива 1 ч. ч. гореща вода. Изчаква се водата да кипне и ври 10 минути.
3
Крем супа от коприва с пъдпъдъчи яйца 3Брашното се запържва в предварително загрятото масло, като се бърка непрекъснато. Щом стане като крем, се наливат 1,2-1,5 л гореща вода. Кипва се и се оставя на котлона, докато се сгъсти. След това се стриват бульоните, сосът се разбърква и се налива в тенджерата с копривата.
4
Крем супа от коприва с пъдпъдъчи яйца 4Супата се ароматизира с наситнен девесил. Ври още 10 минути, след което се застройва с прясното мляко.
5
Крем супа от коприва с пъдпъдъчи яйца 5Пъдпъдъчите яйца се сваряват за 3-4 минути. След това се заливат със студена вода и се обелват.
6
Крем супа от коприва с пъдпъдъчи яйца 6Супата се сервира, като във всяка порция се поставя по 1 пъдпъдъче яйце, разрязано на четвъртинки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2014
Просто супер пролетна супичка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта