Крем супа от моркови

Дата: 01.08.2011
Източник: Бон Апети
Крем супа от моркови
 
Необходими продукти:
500 г моркови
1 малка глава целина
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 мл прясно мляко
50 г краве масло
50 мл олио
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
за чипса:
1/2 твърда франзела
1 с. л. семе от копър
3 щипки червен пипер
1 с. л. олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от моркови
Целината, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на еднакви по големина парчета. В тенджера се загряват олиото и маслото и зеленчуците се запържват за 2–3 минути. Морковите се обелват, нарязват се на кръгчета и се прибавят при останалите зеленчуци заедно с горчицата. След като се запържат се овкусява със сол и черен пипер.


2
Крем супа от моркови 2
Налива се вода, колкото да ги покрие и се сипва прясното мляко. Оставя се да се вари на умерен огън до пълното омекване на морковите.


3
Крем супа от моркови 3
Супата се пюрира и се добавя вода, докато се получи желаната консистенция.


4
Крем супа от моркови 4
Прецежда през цедка, за да се отстранят едрите парчета от зеленчуците, които не са се пюрирали напълно.


5
Крем супа от моркови 5
Франзелата се нарязва на филии с дебелина 1–2 мм.


6
Крем супа от моркови 6
Те се подреждат една до друга в тава, върху поръсена с олио хартия за печене.


7
Крем супа от моркови 7
В хаванче се стриват семето от копър, червеният пипер и сол. Филиите се поръсват със сместа от подправките и с олиото.


8
Крем супа от моркови 8
Чипсът се пече в загрята на 140 градуса фурна за 5–10 минути, докато се зачерви.


9
Крем супа от моркови 9
Супата се поднася гарнирана с чипса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Страхотна витаминозна супичка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта