Крем супа от пиле

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Крем супа от пиле
 
Необходими продукти:
100–150 г пилешки гърди
30–50 г краве масло
6 с. л. олио
2–3 пилешки дробчета (100 г)
1 резен лимонова кора
1 дафинов лист
1 зрънце карамфил
2 зърна бахар
2 кубчета пилешки бульон
2 филии френска франзела
50 г краве масло
1 глава лук
1/3 френска франзела за крутоните
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от пилеМесото се накълцва наситно, запържва се на силен огън в сгорещеното масло до златисто. Бърка се, за да не залепват късчетата, прибавят се ситно накълцаният лук и нарязаните на кубчета филии франзела. Пържи се още 2–3 минути, овкусява се с бульона и подправките. Залива се с 1,5 л вода и се вари около 15 минути.
2
Крем супа от пиле 2Останалата франзела се нарязва на кубчета. Запържват се до златисто в сгорещеното олио и се изваждат. Температурата се увеличава и в същата мазнина се слага маслото. След като се разтопи, се прибавят ситно нарязаните пилешки дробчета и се пържи 1–2 минути.
3
Крем супа от пиле 3От готовата супа се изваждат зърната бахар, дафиновият лист и карамфилът и ястието се пасира.
4
Крем супа от пиле 4При сервиране в чинията се поставят от запържените крутони и дробчета и се заливат с пасираната супа. По желание може да се застрои с прясно мляко или сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта