Крем супа от праз с босилкови крутони

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Крем супа от праз с босилкови крутони
 
Необходими продукти:
3 стръка праз
2-3 щипки червен пипер
1 ч. л. босилек (сух)
3 с. л. зехтин
4 филийки хляб
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мащерка
1 ч. ч. горещо прясно мляко
30-40 г масло
1 скилидка чесън
1 картоф
2 моркова
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от праз с босилкови крутониПразът и морковите се нарязват на колелца, картофът – на кубчета. В маслото за минута-две се запържват морковите, добавят се останалите зеленчуци и се налива 1 л студена вода. Посолява се и се вари 15-20 минути на тих огън под капак.
2
Крем супа от праз с босилкови крутони 2Няколко минути преди супата да се свали от огъня, се добавя мащерката. Налива се млякото и супата се пасира.
3
Крем супа от праз с босилкови крутони 3Хлябът се нарязва на малки кубчета, които се поръсват с предварително смесените подправки. Поставят се в тава и се поливат със зехтин. Пекат се 10-15 минути в загрята на 220 градуса фурна, докато се зачервят. Супата се сервира, поръсена с крутоните.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта