Крем супа от праз

Дата: 07.10.2003
Източник: Бон Апети
Крем супа от праз
 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2-3 картофа
50 г краве масло
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. л. мащерка
сметана за гарниране (кисело мляко)
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от празКартофите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в йенски съд. Варят се заедно с 1/2 от маслото под капак с 3-4 с. л. вода на пълна мощност в микровълнова фурна за 3-4 минути.
2
Крем супа от праз 2Единият от стръковете праз се запазва, а останалите се режат на парчета с дължина 3-4 см. Прибавят се към омекналите вече картофи и отново се вари под капак на пълна мощност 8-10 минути. Изважда се, натрошават се кубчетата бульон и се овкусява с мащерката. Залива се с още 1 ч. ч. гореща вода и се връща във фурната за 2-3 минути.
3
Крем супа от праз 3Сварените зеленчуци се изваждат и се пасират. Разреждат се с кипналата вода и се разбъркват с блендер, докато се получи крем супа.
4
Крем супа от праз 4Бялата част от запазения стрък праз се реже на фини ивички и се запържва в маслото за 1/2 минути на силен огън.
5
Крем супа от праз 5При сервиране всяка порция се гарнира със сотирания праз, като по желание може да се добави и лъжица заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта