Крем супа от тиквички и моркови

Дата: 22.03.2010
Източник: Бон Апети
Крем супа от тиквички и моркови
 
Необходими продукти:
2 тиквички (400–500 г)
3–4 с. л. олио
1 ч. ч. прясно мляко
1 глава лук
1 скилидка чесън
2–3 стръка копър
2–3 стръка магданоз
1 картоф
2 моркова
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките и морковите се остъргват с нож, картофът се обелва, измиват се всички зеленчуци и се нарязват на дребни кубчета.
2
Лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в олиото за 20 секунди, добавят се картофите и морковите, разбъркват се и се заливат с 1 л гореща вода. Посолява се и след като кипне, се вари на тих огън под капак 10–15 минути.
3
Добавят се тиквичките и всички зеленчуци се пасират. Ако е необходимо, се долива чаша гореща вода и варенето продължава още 10 минути на тих огън.
4
Магданозът и копърът се нарязват наситно и се смесват с млякото. Сместа се сипва в супата, кипва се, след което се оттегля от огъня и се сервира.
 
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта