Крем супа от тиквички

Дата: 04.01.2015
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Крем супа от тиквички
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 голям картоф
3-4 скилидки чесън
100 г краве сирене
1 с. л. краве масло
1/2 връзка копър
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Обелвате и нарязвате тиквичките и картофа на едри парчета и заедно със скилидките чесън ги слагате да се варят в подсолена вода (около 1 равна ч. л. сол би трябвало да е достатъчно). Варите зеленчуците, до омекване на картофите.
2
След като зеленчуците са добре сварени, ги изваждате от бульона, в който са врели и ги пасирате, до получаване на хомогенна смес. Добавяте сиренето и маслото, и отново пасирате. Най-добре е, за пасирането да ползвате кухненски робот или пасатор. Към получената смес добавяте от бульона, в който са врели зеленчуците. Количеството на добавения бульон зависи от това, колко гъста искате да стане вашата крем супа от тиквички.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Доста вкусна! Жена ми остана впечатлена! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2015
Вкусна е ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Не е зелена наистина, но с крутони и бадеми стана супер.
2.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2015
Вкусна и свежа супа:)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Не стана толкова зелена като на снимката, но пък ми беше много вкусничка :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта