Крем супа от целина и кашу

Дата: 18.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
2 средно големи глави целина (1,5 кг)
1 глава лук
2 л зеленчуков бульон
1 дафинов лист
100 г сурово кашу
1 ябълка (сорт „Грени Смит“)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от целина и кашуКашуто се запича за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, след което се пюрира с 2 с. л. зехтин.
2
Крем супа от целина и кашу 2Лукът и целината се обелват, нарязват се на кубчета и се задушават в останалия зехтин и малко вода.
3
Крем супа от целина и кашу 3Налива се бульонът и се овкусява с дафиновия лист. Когато зеленчуците омекнат (след 10–15 минути), се прибавя пастата от кашу и се готви още 10 минути.
4
Крем супа от целина и кашу 4Дафиновият лист се изважда, супата се пасира и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Крем супа от целина и кашу 5Сервира се с ябълката, обелена и нарязана на кубчета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта