Крем супа от целина и моркови

Дата: 05.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г глава целина
600 г моркови
200 г заквасена сметана
20 г пресен джинджифил
40 г краве масло
1 скилидка чесън
1 ч. л. семена коринадър
1 ч. л. мед
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от целина и морковиМорковите се обелват и се нарязват наедро. Около 100 г от целината се заделя, а останалата се реже наедро.
2
Крем супа от целина и моркови 2Целината, морковите, настърганият джнджифил и 20 г от маслото се заливат с 1,6 л вода, посолява се и се готви, докато зеленчуците омекнат. След това се пасира и се посолява на вкус.
3
Крем супа от целина и моркови 3Заделената целина се реже на малки кубчета и се запържва в останалото масло с малко сол и меда. Оставя се да омекне и да се карамелизира.
4
Крем супа от целина и моркови 4Сметаната се смесва със стрития на паста чесън, едро счукан кориандър и сол на вкус.
5
Крем супа от целина и моркови 5Супата се поднася със сметаната и карамелизираната целина.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2016
Ммм вкусно! Добавих и сладък картоф!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта