Крем супа от целина

Дата: 19.01.2012
Източник: Бон Апети
Крем супа от целина
 
Необходими продукти:
1 голяма глава целина
2–3 с. л. зехтин
700 мл пилешки бульон
250 мл готварска сметана
250 мл прясно мляко
4–5 капки пресен лимонов сок
2 стръка селари
4 листа целина
4 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от целина
Целината се обелва, измива се, нарязва се на малки кубчета и се задушава в зехтина на умерена температура за 3–4 минути, под капак.


2
Крем супа от целина 2
Налива се бульонът и се оставя да се вари 15–20 минути, докато целината омекне напълно.


3
Крем супа от целина 3
Прибавят се сметаната и млякото, оставя се един път да кипне, след което се подправя със сол, черен пипер и лимоновия сок.


4
Крем супа от целина 4
Пюрира се и се прецежда през цедка.


5
Крем супа от целина 5
Селърито се почиства и се нарязва на кубчета. Бланшира се във вряща подсолена вода, след това се шокира в студена и се отцежда.


6
Крем супа от целина 6
На дъното на купи за супа се слага от селърито, сипва се от супата и се гарнира със заквасена сметана и листенце целина.


 




Съвет: Може да се гарнира с магданозено олио (листа от магданоз, пюрирани със зехтин).


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта