Крем супа от зелен фасул

Дата: 13.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пресен зелен фасул
200 г печурки
3 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
400 мл прясно мляко
1 ч. л. сух лук
сол и черен пипер на вкус
за лука:
1 глава лук
брашно за овалване
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от зелен фасулФасулът се вари 10 минути в 1 л вода и се пасира.
2
Крем супа от зелен фасул 2Гъбите се нарязват наситно и се запържват в 1 с. л. масло.
3
Крем супа от зелен фасул 3Брашното се запържва в останалото масло и при непрекъснато бъркане, постепенно се налива млякото.
4
Крем супа от зелен фасул 4Добавят се пасираният фасул, гъбите и сухият лук. Овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
5
Крем супа от зелен фасул 5Лукът се реже на шайби, залива се със студена вода и се отцежда добре. Овалва се в брашното и се пържи на маслена баня – до готовност.

6
Крем супа от зелен фасул 6Супата се сервира с лучените шайби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


280 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта