Крем супа от зеленчуци, пастърма и каперси

Дата: 16.02.2010
Източник: Бон Апети
Крем супа от зеленчуци, пастърма и каперси
 
Необходими продукти:
50 г пастърма
200 г праз
300 г тиква
150 г моркови
2 червени чушки
50 г краве масло
1 с. л. каперси
1 кубче зеленчуков бульон
бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се режат на кубчета, запържват се в маслото за 3–4 минути и се сваряват в предварително разтворения в 500 мл вода бульон заедно с каперсите. Всичко се пасира, като гъстотата на супата се определя по желание с добавяне на вода, бульон или прясно мляко, и се овкусява с пипер.
2
При сервирането се ръси с тънки лентички пастърма.


Съвет:
Може да се украси с тънки шайби праз или пресен лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта